EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ПроКредит Банк с кредити по JEREMIE

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ПроКредит Банк с кредити по JEREMIE

mail09:30 | 29.07.2011прегледи 851 коментарикоментари 0


ПроКредит Банк ще осигури инвестиционни кредити за 40 млн. евро при облекчени условия на обезпечение и цени по линия на инициативата JEREMIE. Банката вече предлага новите кредити на пазара.  Инициативата JEREMIE представлява обединени европейски ресурси за подкрепа на малки и средни предприятия, като Гаранционният фонд е един от финансовите й инструменти. Той се ръкововди в България в рамките на ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” от Европейския инвестиционен фонд. По силата на гаранционното споразумение, което ПроКредит Банк подписа по-рано този месец, инициативата JEREMIE ще насочи средства от структурните фондове на ЕС в подкрепа на българските фирми. Това дава възможност на банката да осигури по-лесен достъп до външно финансиране за основните си целеви клиенти - много малките, малките и средните предприятия в България. Кредитите могат да бъдат използвани за финансиране покупката на дълготрайни материални активи и инвестиции в увеличаване на оборотните средства на фирмата.
Максималната сума на индивидуалните кредити по линия на инициативата JEREMIE e 800 000 евро. Сроковете на кредитите могат да са между 12 и 72 месеца, като те ще се отпускат без такса за разглеждане на искане за кредит. Фирмите, които кандидатстват за кредит, следва да имат минимум 12 месеца бизнес опит.
Лихвеният процент по тези кредити е преференциален и се определя на база 6-месечен EURIBOR и надбавка след анализ на финансовото състояние на фирмата и в зависимост от нейните показатели. Безспорно предимство на финансирането по линия на инициативата JEREMIE са облекчените условия за обезпечение в сравнение със стандартните за другите видове кредити.
Кредитополучатели могат да бъдат юридически лица, занимаващи се с производство, търговия и услуги. Съществуват ограничения за фирми от специфични сектори. Не могат да се финансират фирми от цигарената и хазартната индустрии, както и такива, които се занимават с винопроизводство и производство на алкохол.
 


Тагове: кредити, ОП
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037