EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Производство на електромобили в България?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Производство на електромобили в България?

mail16:10 | 28.02.2012прегледи 642 коментарикоментари 0


Насърчаването производството на електромобили се вписва изцяло в новия модел за икономическо развитие на страната ни, коментира Жулиета Хубенова, заместник икономически министър на Дните на българската индустрия, които се провеждат в рамките на изложението "Транспорт и логистика". Акцентът на форума през тази година е поставен върху екологичния транспорт и електромобилите.
България може да се впише успешно в бъдещото електромобилно производство, тъй като има добри традиции и подготвени кадри за производството на компоненти и детайли за автомобилната индустрия. Икономическата стабилност, ниските данъци и подобряващата се бизнес среда също благоприятстват тази перспектива, допълни Хубенова. По нейните думи електрическата мобилност може да бъде една от ключовите технологии за осигуряване на заетост и устойчив растеж през следващите години.
България е една от деветте държави-членки на ЕС, които със съвместна декларация поставиха електромобилите в центъра на процеса за развитие на устойчива мобилност, интегрирайки индустриалното развитие и устойчивостта. България получи висока оценка за ясната си и решителна позиция по този въпрос в лицето на вицепрезидента на Европейската комисия Антонио Таяни, който бе специален гост на международната конференция в София "Електромобилите – предизвикателства на новата мобилност.
Успешното развитие на това производство е в пряка зависимост от приемането на адекватни мерки, които да стимулират потреблението на екологични превозни средства, каза още Хубенова и припомни, че МИЕТ, в партньорство с МОСВ, инициира диалог с всички заинтересовани страни, в резултат на който да се формулират принципни мерки за насърчаване навлизането и развитието на електрическата мобилност у нас. Като резултат от този диалог вече е разработен проект на Национален план за действие за насърчаване навлизането и развитието на устойчив автомобилен транспорт, включително на електрическата мобилност в България за периода 2012-2014 г. Предстои неговото окончателно съгласуване и приемането му от Министерския съвет.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg