EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Производители на безалкохолни напитки недоволстват

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Производители на безалкохолни напитки недоволстват

mail13:40 | 31.08.2011прегледи 707 коментарикоментари 0


Асоциация на производителите на безалкохолни напитки изразява несъгласие с размера на новата тарифа за таксите за водовземане, за ползване на воден обект и за замърсяване. Това се посочва в отворено писмо от организацията до медиите. Асоциацията и представителите на безалкохолната индустрия, която тя представлява, възразяват срещу 150 пъти увеличения размер на единичната такса за самостоятелно-питейно водоснабдяване, която с настоящата промяна е в размер на 0,75
лв. за куб. м, се посочва в писмото. Според тях това ще доведе до редица негативни последици за бизнеса, потребителите и обществото. Индустрията възразява и срещу неспазването на процедурата за обществена дискусия със заинтересованите страни по отношение на проекта на тарифата и смята, че по този начин държавата е обезценила позицията и последствията за бизнеса, който е най-потърпевш от въведените промени.
Настоящата промяна в размера на таксата за водовземане обезценява усилията и огромните финансови инвестиции, които фирмите направиха през последните няколко години за създаването на собствени водоизточници и за изграждане на системи за водоочистване и преработка на водата, добавят от асоциацията. Те посочват, че драстичното нарастване на размера на таксите ще се отрази изключително негативно върху себестойността на продукцията. Според производителите увеличената финансова тежест върху производителите, нарасналата себестойност на продукцията и намаляващата й реализация на пазара неминуемо ще доведат до фалити на малки фирми в бранша.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg