EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Производител на автомобили от Китай във В.Търново

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Производител на автомобили от Китай във В.Търново

mail16:05 | 13.10.2016прегледи 1185 коментарикоментари 0


Един от най-големите автомобилни производители в Китай има инвестиционен интерес към Велико Търново. Делегация от корпорацията BAIC Automotive Group посети старопрестолния град във връзка с проучване на възможности за изграждане на предприятие за производство електрически автобуси в България. Гостите бяха посрещнати от заместник-кмета проф. Георги Камарашев, който ги запозна с икономическия профил на Велико Търново и свободните общински парцели.

Представителите на компанията споделиха своите много добри впечатления от развитата система и инфраструктура в сферата на образованието. Като отлични фактори за бъдеща инвестиция бяха определени наличието на профилирана гимназия и два университета, в които се подготвят квалифицирани специалисти в сферата на високите технологии, електрониката и електротехниката, транспортната техника и др. Възможността за изучаване на китайски език във всички нива на образованието, включително и в детските градини, също изненада приятно чуждестранните гости. Единодушно бе мнението им, че със своята богата история и култура, с развитата образователна инфраструктура, чистата околна среда и спокойния живот Велико Търново е много атрактивен град както за инвеститори, туристи и дори за жители от Китай, които биха пристигнали да живеят в България.

Компанията BAIC (Better And Ingenious Choice) Automotive Group е петият по големина производител на автомобили в Китай, с общо над 120 000 служители. Производството включва камиони, автобуси, автомобили, земеделска техника, велосипеди и други транспортни средства, които се движат на ток, включително и влакове, развиващи максимална скорост от 380 километра в час.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg