EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проектът „Слънчеви градове“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проектът „Слънчеви градове“

mail16:15 | 13.11.2023прегледи 739 коментарикоментари 0


Жителите на три столични района вече разполагат с детайлна информация за потенциала на техните сгради за производство на слънчева енергия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката (МЕ).

Проектът „Слънчеви градове“, който изследва потенциала на София и Бургас за производство на слънчева енергия, дава отговори на редица въпроси за фотоволтаичните инсталации на покривите на многофамилните сгради. 

Сред въпросите, на които проектът отговаря са: Ако искате да поставите фотоволтаична инсталация на покрива на многофамилната сграда, в която живеете, знаете ли колко броя и какви панели трябва да изберете? Колко енергия могат да произведат те? Колко ще ви струва това и какви средства ще спестите?

В София проектът е реализиран на територията на районите „Люлин“, „Връбница“ и „Надежда“, където са разработени детайлни проектни симулации за 2886 сгради. 

Специалната интернет платформа със свободен достъп дава информация на живеещите в тези сгради за това какъв брой слънчеви панели могат да се инсталират на покрива, прогнозното количество енергия, която може да се произведе от панелите, спестените въглеродни емисии, прогнозните инвестиции за проекта и други.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158