EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проектът за нова ОП готов през ноември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проектът за нова ОП готов през ноември

mail15:30 | 07.08.2013прегледи 1909 коментарикоментари 0


Проектът за бъдещата Оперативна програма „Добро управление", която в следващия програмен период ще бъде наследник на сега действащите ОП „Техническа помощ" и ОП „Административен капацитет", ще бъде готов за представяне пред Европейската комисия през месец ноември тази година. Това предвижда индикативният план-график за разработване на програмата, който беше приет на второто заседание на Тематичната работна група за нейното разработване.

Графикът на дейностите включва провеждане на срещи и обсъждания с ключовите участници в програмирането и разработване на проект на стратегическата рамка на Оперативната програма въз основа на предложенията от тематичната работна група и проведените срещи. Стратегическата рамка ще подлежи на обсъждане и неформално съгласуване със службите на Европейската комисия и последващо актуализиране на проекта в съответствие с получените препоръки. Допълненията ще бъдат съобразени също с промените в европейското законодателство и националните стратегически документи в областта на административния капацитет, съдебната реформа и електронното управление, които предстои да бъдат приети на национално ниво.
Проектът за бъдещата оперативна програма „Добро управление" 2014 - 2020 г. ще бъден представен за обществено обсъждане през месец септември тази година. Непосредствено след това предстои разработване на цялостен проект на програмата, който ще включва индикативно разпределение на финансови ресурси, финансов план по години, хоризонтални въпроси, структурата за управление и контрол на програмата и др. Цялостният проект на програмата ще бъде съгласуван от тематичната работна група в началото на есента, като през месец ноември се очаква проектът да бъде завършен и готов за предоставяне на Европейската комисия.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg