EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проекти за е-управление по ОПАК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проекти за е-управление по ОПАК

mail09:30 | 13.03.2012прегледи 495 коментарикоментари 0


Проектите за електронно управление по ОПАК, както и планираните процедури в тази сфера за 2012 г. бяха представени по време на 13-та "Балканска регионална конференция по електронно управление". В международния форум, който се проведе на 8-ми и 9-ти март в София, участваха представители на централната и местна власт и ИТ експерти от администрацията на България и региона. Към момента в областта на електронното управление по ОПАК са сключени 67 договора. От тях 48 договора са по процедура за въвеждане на електронни услуги в централни, областни и общински администрации.
"Имаме успешни проекти както в големите, така и в малките общини. Много добър пример в това отношение е Община Баните", каза Ръководителят на Управляващия орган на ОПАК Моника Димитрова пред участниците в конференцията. Тя припомни, че в Индикативната годишна работна програма за 2012 г. са предвидени две процедури в тази сфера: процедура „Стандартна информационно-комуникационна среда и оперативна съвместимост", насочена към централните администрации с бюджет 7 млн. лв. и „Подобряване на обслужването от страна на органите на съдебната власт чрез развитие на информационните технологии", насочена към за Министерството на правосъдието и Висшия съдебен съвет - с бюджет от 3 млн. лева.
Моника Димитрова представи проектите на най-големите бенефициенти в сферата на електронното управление - Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и приходните администрации. Сред очакваните резултати от тези проекти са актуализация на нормативна уредба в областта на електронните услуги, свързване на ключови базови регистри в администрациите и въвеждането на около 100 електронни услуги в администрацията. Целта на проектите, изпълнявани от НАП и Агенция „Митници", е понижаване на административното бреме за гражданите и бизнеса и ускоряване на процесите при издаването на разрешителни.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg