EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проект за съхранение на генетичния горски фонд

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проект за съхранение на генетичния горски фонд

mail10:30 | 11.05.2012прегледи 578 коментарикоментари 0


Днес официално ще се състои работно заседание на Управителния комитет по проект „Съхраняване на генетичния фонд и възстановяване на приоритетни горски хабитати в НАТУРА 2000 зони”, реализиран по програма „Life +” на Европейската комисия. Проектът е съвместна инициатива на Изпълнителна агенция по горите Горска семеконтролна станция – София и Сдружение „Инициативна група Витоша”.
Сред целите на проекта са подобряване на природозащитния статус на приоритетни горски местообитания в няколко пилотни територии. Също така се предвижда създаване на основи за опазване генетичния фонд на видове и местообитания от НАТУРА 2000 в цялата страна.
Дейностите ще бъдат извършени пилотно на територията на Регионална дирекция по горите - София и Горска семеконтролна станция - София, след което ще се търсят възможности за тяхното мултиплициране на национално ниво.

Междувременно, по разпореждане на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по горите инж. Бисер Дачев, задържаните горски инспектори с подкуп са уволнени. При специализирана операция на МВР двама горски инспектори, служители към Регионална дирекция по горите – Кюстендил, са заловени в Бобошево, след като са получили подкуп от по 200 лева. Акцията е проведена след получен сигнал от секачи, извършващи регламентирано дърводобивна дейност, които са били изнудвани от държавните служители за допълнителни пари. Операцията, в която са участвали служители на областната дирекция и териториалното звено „Борба с организираната престъпност“, е проведена под наблюдението на Окръжната прокуратура в Кюстендил. Образувано е досъдебно производство по чл.301 от НК.
Работата по случая продължава.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg