EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Проект за 17 км писти в Дупница

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проект за 17 км писти в Дупница

mail16:31 | 13.10.2015прегледи 953 коментарикоментари 0


17 километра писти и съоръжения за 2500 скиори дневно предвижда инвестиционното намерение на Община Дупница за изграждане на туристически ски център в района.

Екипът, направил проучването в планината над две от селищата  на общината - Бистрица и Джерман, представи пред обществеността и бизнеса в Дупница два варианта на  изграждането на ски центъра - съкратен и мащабен. Арх. Емил Леков, който е работил по изграждане на ски-зоните в Банско, Пампорово и Витоша, препоръчва да се започне с по-малките мащаби и при  доказан икономически ефект на инвестицията да се продължи с разширяване на туристическата и ски зона.

Капацитетът на комплекса включва места за настаняване и изхранване, паркинги, гардероби и други обекти за  4500 туристи дневно, а ски зоната ще може да поеме до 2500 човека. Ски съоръженията, които ще бъдат изградени, са с дължина близо седем и половина километра, а пистите- 17 километра. Най-високата точка на лифта и влека е 2080 метра над морското равнище. Експертите  препоръчват  строителството на туристическите обекти за настаняване на гостите да бъдат в населените места, а не в планината.

Прогнозната стойност на инвестиционното намерение е между 30 и 40 милиона лева, а срокът за изпълнение на бъдещия проект от 4 до 6 години.. От общинската администрация заявиха, че МРРБ ще осигури средства в размер на 500 хиляди лева за  работен проект.

Мигрантската криза подсети Европа, че Балканите са ключова артерия - коридор, който свързва Европа с Близкия Изток. Сега по време на тази криза с бежанците този балкански коридор се превърна в тест за функционирането на шенгенската зона и за солидарността на целия ЕС. Това заяви президентът на Репубика Македония Георге Иванов, предаде репортер на БГНЕС. Според Иванов европейската солидарност беше подложена на три теста. За съжаление тя се провали и на трите. Първият от тях е в политиката на добросъседство. Днес вместо стабилни съседи, ЕС е заобиколен от диктатури, войни, хаос, смята Иванов. Вторият провален тест е при взимането на адекватни решения след като са избухнали конфликтите в Близкия Изток, в резултат на което цели общности бяха подложени на гонения и унищожение. „ЕС не успя да даде единен отговор и отпор, на тези предизвикателства, каза Иванов. Третият провален тест е този на самата солидарност, след като Европа беше залята от бежанската вълна. Според Иванов някои страни, членки на съюза предпочетоха вместо да бъдат солидарни, да действат себично, мислейки само за себе си. /БГНЕС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg