EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Продължава спадът на водещите дубайски индекси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продължава спадът на водещите дубайски индекси

mail09:52 | 01.12.2009прегледи 844 коментарикоментари 0


Водещите индекси на борсите в Дубай и Абу Даби днес продължиха силно да се понижават за втори пореден ден, изгубвайки при откриването съответно 6,25 на сто и 5,91 на сто, предаде AFP.
Понижението на котировките на двете борси стана факт въпреки съобщението през изминалата нощ, че държавният конгломерат Dubai World, който изпитва финансови
проблеми, ще преструктурира в скоро време някои от компаниите си, сред които е и гигантът на пазара за недвижими имоти Nakheel.
Двете борси преживяха "черен понеделник" (-7,3 на сто за Дубай и -8,3 на сто за Абу Даби) при откриването им за първи път след съобщението на властите в Дубай, че възнамеряват да поискат мораториум от шест месеца върху дълга на Dubai World.
Борсата в Кувейт отчете спад на водещия си индекс с 1,8 на сто при откриването днес, когато бе първият й работен ден след новината за финансовите проблеми на Дубай.
Спадът на фондовата борса в Кувейт, която е втората по капитализация в арабския свят след борсата в Саудитска Арабия, е свързан с опасенията от последици за кувейски компании от кризата с дубайския дълг, отбелязва AFP.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg