EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Продължава поскъпването на петрола

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продължава поскъпването на петрола

mail11:25 | 17.05.2016прегледи 907 коментарикоментари 0


Петролът продължава да поскъпва и през втория търговски ден от седмицата, информира агенция "Ройтерс".  Петролът сорт Brent поскъпна с 0,57% до $ 49,25 за барел, а американският лек суров петрол поскъпна с 1,05% до $ 48,22 за барел. Така суровината достигна най-високата си стойност за псоледните 6 месеца.

Наскоро стана ясно, че Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) може да съживи разговорите за замразяване на добива на петрол заедно със страни извън картела на следващата си среща през юни. „Пазарът на петрол ще започне да се ребалансира до третото тримесечие на тази година и ще се възстанови до 2017 г., въпреки че най-големите световни производители не успяха да достигнат замразяване на добива по време на срещата си в Доха", коментира генералният секретар на ОПЕК Абдулла ел-Бадри в Париж, цитиран от "Уолстрит Джърнъл".

„Може би търсенето ще бъде по-силно от предлагането и смятаме, че до 2017 г. пазарът ще се преобърне и ще се ребалансира. Не знам колко ще е цената, не мога да ви кажа, но поне ще бъде по-добре от това, което виждаме в момента", прогнозира Бадри.Той добави, че според него пазарът ще започне да се подобрява още преди третото тримесечие на годината.„Единственият проблем е, че имаме прекомерност. Ако можем да я решим, пазарът ще се стабилизира", добави Бадри.

Той каза още, че Габон е поискала членство в ОПЕК. С производство от около 240 хил. барела на ден, според данни на американската Агенция за енергийна информация. Ако бъде приета, страната ще бъде най-малкият член на ОПЕК.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg