EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Продажбата на нови автомобили ↓

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продажбата на нови автомобили ↓

mail16:50 | 03.10.2011прегледи 523 коментарикоментари 0


Продажбите на нови автомобили в Испания са се понижили през септември с 1,3 % на годишна основа, като е отчетен най-ниският обем за последните 15 години (55 572 коли), съобщи днес испанската асоциация на автомобилните производители, цитирана от AFP. Ако тенденцията на пазара не се обърне през идните години, ще имаме най-стария автомобилен парк в историята с отрицателни последици за околната среда и сигурността, предупреди в съобщение генералният директор на испанската асоциация на автомобилопроизводителите Луис Валеро.
Според производителите, ако продажбите не тръгнат бързо нагоре, то автомобилите серийно производство, които са на над 10 години, могат да надхвърлят 42 % от автомобилния парк през 2012 година, което никога не се е случвало. От асоциацията обясняват спада с увеличаването на данък добавена стойност при продажбите и отменянето на правителствените субсидии, отбелязва Reuters.
През септември са били продадени 55 572 автомобила, а за периода януари септември - 623 926 автомобила, което представлява спад с 20,7 процента спрямо същия период миналата година.
Във Франция новините са по-добри, отбелязва Reuters. Продажбите на автомобили са намалели с 1,4 %, посочи асоциацията на френските автомобилопроизводители, тъй като пазарът е в неблагоприятна икономическа ситуация. Пазарът бавно върви надолу, но е устойчив, отбеляза говорител на френската асоциация, като добави, че организацията му сега очаква по-добри резултати от предишните си прогнози да спад от 8-10 % тази година. За първите 9 месеца на годината новите регистрации на коли във Франция са се увеличили с 0,2 процента.
През септември продажбите на автомобили в Япония са нараснали с 1,7 %, без отчитане на мини моделите, а ако се включат и те - продажбите на годишна основа бележат спад от 2,1 %.
За САЩ анализаторите очакват растеж на продажбите на нови автомобили от 9 %, което ще бъде най-високото равнище от април, когато природните бедствия в Япония започнаха да оказват влияние върху натрупаните запаси и търсенето. Данните за американските автомобилни продажби се очакват днес по-късно.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg