EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Продажбата на Chrysler - отложена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продажбата на Chrysler - отложена

mail13:53 | 09.06.2009прегледи 733 коментарикоментари 0


chrysler-car1Върховният съд на САЩ отложи за неопределен срок продажбата на по-голямата част от активите на американския автомобилостроител Chrysler на италианския концерн Fiat, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.
Продажбата трябваше да се състои на 8 юни, но сделката беше спряна дни по- рано, заради обжалване от три пенсионни и строителни фонда от щата Индиана, притежаващи незначително количество дългови облигации на Chrysler (42 милиона долара). Те твърдят, че са ощетени от плана за придобиването на американския автомобилостроител, изготвен от правителството на президента на Барак Обама.
След разглеждане на иска съдийката Рут Бадър Гинсбърг разпореди решенията на съда по фалитите да бъдат замразени до второ нареждане от нея или от съда в пълен състав. Отсрочката е необходима, за да може съдът да разгледа случая.
Според условията на предварителното споразумение Fiat трябва да получи 20 процента от активите на Chrysler с правото да ги увеличи до 35 на сто. Дял от 10 процента става притежание на правителствата на САЩ и Канада, които отпуснаха милиарди долари кредити на компанията, за да се справи с кризата. 55 процента от автомобилостроителя ще бъдат предоставени на синдикален фонд.
Притежателите на гарантирани облигации ще получат по 29 цента за всеки долар от дълга.
Chrysler настоява, че сделката с Fiat е жизненоважна за плана й да излезе от процедурата за съдебна защита от фалит.
Налице бяха опасения, че Fiat може да се оттегли от споразумението, ако до 15 юни не бъде осъществена продажбата. Опасенята бяха разсеяни от говорител на италианския концерн, цитиран от Франс прес, който заяви, че това няма да се случи.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg