EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Продажба на имущество на длъжник преди осребряване

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продажба на имущество на длъжник преди осребряване

mail13:30 | 20.12.2010прегледи 1013 коментарикоментари 0


В особени случаи синдикът със съдебно разрешение ще може да продава вещи преди постановено осребряване, ако стойността им е по-малка от разходите по тяхното съхранение за периода до осребряване по общия ред, но след съгласие на събранието на
кредиторите. Правилото важи и за бързо развалящо се движимо имущество. Това гласува парламентът с промени в Търговския закон, приети на второ четене.
Депутатите решиха, че ако в срок от шест месеца от откриване на производството по несъстоятелност на длъжника публичният изпълнител не е продал имуществото, то да се предава на синдика и да се продава в производството по несъстоятелност. Не се спират дела срещу длъжника за парични вземания, обезпечени с имуществото на трети лица.В книгата на акционерите на всяко дружество ще се се записват името и адресът, ЕГН или единен идентификационен код на притежателите на поименните акции, както и видът, номиналната и емисионната стойност, броят и номерата на акциите. Досега изискването беше да се вписват само името и адресът на притежателите на поименните акции, като се отбелязват видът, номиналната и емисионната стойност, броят и номерата на акциите.Занапред всяка промяна в притежанието на поименни акции или на временни удостоверения задължително ще се вписва в книгата за акционерите в 7-дневен срок. Този, който представлява дружеството, е длъжен да осигури вписването на обстоятелствата и на настъпилите в тях промени не по-късно от 7 дни от узнаването им, решиха депутатите.
Парламентът гласува започналите процедури по преобразуване на търговски дружества към датата на влизане в сила на този закон да се довършват по досегашния действащ ред.
Разширява се кръгът на имащите право да обжалват съдебните решения, като в него се включват трети лица, имащи вземане с обезпечение, вписано в публичен регистър.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014