EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Продават чаени плантации в Индия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продават чаени плантации в Индия

mail10:07 | 20.09.2022прегледи 760 коментарикоментари 0


Около половината чаени плантации в окръг Дарджилинг (източния щат Западен Бенгал), един от най-големите центрове за отглеждане и производство на чай в Индия, са обявени за продажба заради спада в търсенето на чай в Европа и Япония, съобщи в. "Економик таймс".

"От 35 до 40 чаени плантации ще бъдат продадени заради финансовата криза, породена от липсата на купувачи в Европа и Япония и увеличаването на себестойността на производството на този продукт", заяви Аншуман Канориa, шеф на Индийската асоциация на износителите на чай (ITEA).

Собствениците на плантации в Дарджилинг са принудени  да търсят купувачи за тях заради ниската ликвидност на чая, спада на цената му и по-високите заплати на работниците, уточни той. При създалата се ситуация 55 000 души от постоянно заетите в местните чаени плантации са заплашени от уволнение, добави Аншуман Канориа.

Правителството на Западен Бенгал е разрешило използването на 15 на сто от обявените за продажба чаени плантации в окръга за създаването на курорти и развитието на чаен туризъм, пише в. "Економик таймс".

В Дарджилинг в момента има 87 чаени плантации. Преди около 10 години те са произвеждали около 11 милиона килограма чай годишно. През 2021 г. този показател се е понижил до 6,7 милиона килограма.

БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg