EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Продават на търг бранда ПФК "Ботев"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продават на търг бранда ПФК "Ботев"

mail12:10 | 20.01.2011прегледи 576 коментарикоментари 0


НАП-Пловдив обяви търг за продажбата на търговската марка на ПФК "Ботев", която е с почти 100-годишна история. 171 990 лева е първоначалната цена, съгласно експертната оценка, от която ще започне наддаването за марката "Ботев". То ще се проведе на 3 февруари в залата за търгове в ТД на НАП, съобщи БНР. Подобен вид интелектуална собственост, запорирана заради публични задължения на притежателя й в големи размери, се пуска за пръв път на търг от Националната агенция за приходите.
Освен марката, заради задълженията на клуба, на търг ще бъдат предложени и вещи, собственост на трето лице, което ги е предоставило за обезпечение. Марката е притежание на Професионален футболен клуб "Ботев 1912-Пловдив" АД. Има платен патент в съответното ведомство до края на месец юли 2017 година.
Предвид естеството й на комбинирана марка, с нея са защитени словните и графични изображения, свързвани с клуба, като този, който я закупи, ще може да я използва в образователни, развлекателни, спортни, културни, рекламни и застрахователни дейности. Ще има право да обозначава с нея спортни артикули, рекламни материали като шапки, играчки, печатни и пластмасови материали, и дори домакински прибори.
Запазеният еталон на "Ботев" бе запориран от публичен изпълнител при ТД на НАП - Пловдив заради задължения към бюджета, по-голямата част от които са данъчни. Освен че има заведено изпълнително дело срещу едноименното акционерно дружество, от юли миналата година спрямо него е открито производство по несъстоятелност, инициирано от публичните изпълнители на НАП-Пловдив.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg