EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Прогнозите на Бундесбанк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Прогнозите на Бундесбанк

mail16:02 | 20.05.2020прегледи 497 коментарикоментари 0


Икономиката на Германия се очаква да отбележи значителен спад през второто тримесечие въпреки започналото облекчаване на мерките за ограничаване на коронавируса, заяви Бундесбанк в редовния си месечен доклад.

"Въпреки въведените мерки за облекчаване, социалният и икономическият живот в Германия все още са далеч от онова, което по-рано се смяташе за нормално", отбеляза централната банка. "Наличните икономически индикатори обрисуват една мрачна картина".

Въпреки че има редица признаци, че макроикономическото развитие ще се подобри отново към края на второто тримесечие поради облекчаването на мерките за ограничаване, има много голяма несигурност за бъдещото икономическо развитие, посочи Бундесбанк.

Централната банка добави, че някои ограничения вероятно ще останат в сила за по-дълъг период, през който вероятно ще преобладава предпазливост от страна на потребителите.

Най-голямата икономика в еврозоната навлезе в техническа рецесия през първото тримесечие, като БВП се сви с 2,2%, отбелязвайки най-солиден спад след глобалната финансова криза през 2008-09 г.

Според Бундесбанк перспективите пред пазара на труда за следващите месеци също са доста лоши.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg