EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Прогноза:"Турски поток" готов до 2019

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Прогноза:"Турски поток" готов до 2019

mail11:37 | 31.03.2017прегледи 1411 коментарикоментари 0


През втората половина на годината „Газпром" ще започне изграждането на газопровода „Турски поток" по дъното на Черно море и се ангажира да завърши строителството на двете тръби до края на 2019 година, съобщават от газовата компания и уточняват, че проектът се намира в активна фаза на строителство в график в неговата сухопътна част.

За реализацията проекта и за по-добра координация на работата в Турция „Газпром" регистрира в Истанбул дъщерна компания South Stream Transport.

В края на декември миналата година „Газпром" подписа договор за строителството на първата тръба от морската част на газопровода. Тя е предназначена за доставка на природите газ за потребителите в Турция, а втората - да осигурява доставките за европейските потребители. Капацитетът на всяка от двете тръби е около 16 млрд. куб. метра природен газ годишно.

Миналата година министърът на енергетиката на Русия Александър Новак заяви, че първата тръба ще бъде изградена през втората половина на 2019 година, а за втората са нужни гаранции от Европейската комисия.

В плановете на „Газпром" са заложени инвестиции за 42 млрд. рубли (около 679,060 млн. евро) за „Турски поток" само за тази година.

Проектът за газопровода по дъното на Черно море към Европа чрез който „Газпром" се надява да прекрати транзита през Украйна, беше замразен в края на 2015 година, заради изострените отношения между Москва и Анкара, след като беше свален руски военен самолет на турската граница.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg