EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Прогноза: $62 за барел петрол Брент

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Прогноза: $62 за барел петрол Брент

mail09:35 | 02.03.2021прегледи 1565 коментарикоментари 0


Британската банка Barclays повиши прогнозите си за цените на петрола през 2021 г., позовавайки се на по-слабото от очакваното предлагане на петрол от американските производители въпреки по-високи цени на черното злато и нормализирането на складовите запаси след необичайно студеното време през миналата седмица в щата Тексас.

Това е поредната банкова институция след Bank of America, Morgan Stanley и Goldman Sachs, която също повиши прогнозите си за цените на петрола за настоящата година.

Baclays вече очаква средна цена на петрола Брент през настоящата година от $62 за барел, което е със 7 долара повече от предишна оценка на британската банка, докато прогнозата за американския лек суров петрол WTI беше повишена с 6 долара до $58 за барел.

"По-студеното от нормалното време, особено в южните щати, ускори нормализирането на складовите запаси, като наруши превеса на производството над търсенето“, каза британската банка, цитиран от Ройтерс.

През миналата седмица американските енергийни компании намалиха броя на работещите нефтени платформи за пръв път от ноември насам с оглед на "сибирския студ" в голяма част от Тексас.

Barlcays заяви, че липсата на увеличение от страна на производителите на петрол в САЩ по отношение на техните доставки въпреки покачващите се цени показва, че са необходими много по-високи цени, за да има допълнително производство и предлагане.

"И все пак ние оставаме предпазливи в близко бъдеще относно облекчаване на подкрепата, която "ОПЕК +" оказва на петролните цени, както и с оглед на рисковете, произтичащи от по-заразните варианти на коронавируса", отбеляза каза Barclays и добави, че растежът на търсенето на петрол може значително да се забави, ако нови вирусни щамове засегнат Съединените щати.

Банката очаква Организацията на страните износителки на петрол и нейните съюзници, начело с Русия, известни като "ОПЕК +", да увеличат съвкупното предлагане на петрол с 1,5 милиона барела на ден през второто тримесечие, а през април Саудитска Арабия да се откаже от едностранно взетото решение за допълнително съкращаване на своето производство.

Следващата среща във формата "ОПЕК +" е планирана за 4-ти март.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg