EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Проверки на училищни автобуси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проверки на училищни автобуси

mail15:00 | 03.04.2015прегледи 806 коментарикоментари 0


Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди проверки на всички автобуси и фирми извършващи превоз на деца и ученици. Инспекцията е част от мерките предприети във връзка с Третата глобална седмица за пътна безопасност на ООН „Спаси живота на децата“, 4 – 10 май 2015 г.

Инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ започнаха засилени проверки на територията на цялата страна, които ще продължат до приключването на кампанията. Фирмите-превозвачи ще бъдат щателно инспектирани за спазване на нормативните изисквания и техническата изправност на всички автобуси превозващи деца и ученици. Контролът обхваща и правоспособността на водачите, както и наличието и редовността на документите, необходими за целта.

По време на пролетната ваканция на учениците, проверките ще се извършват в експлоатационните центрове, а по-късно ще се провеждат пред учебните заведения, съобразени с началото на учебните занятия, като няма да се допуска нарушаване на нормалното им протичане.

„Спаси живота на децата“ е мотото на Третата глобална седмица за безопасност на движението по пътищата на ООН, посветена на безопасността на децата. Основната цел на инициативата е да се привлече вниманието към спешната необходимост от по-добра защита на децата и да се генерират мерки, необходими за постигане на това. Всеки ден повече от 500 деца губят живота си от пътнотранспортни произшествия в световен мащаб. В тази връзка ООН разпространи „Декларация на децата за безопасност на движението по пътищата“, в която децата изразяват своите мисли и страхове за движението по пътищата.
МТИТС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1972