EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проверки на магистрали и скоростни пътища

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проверки на магистрали и скоростни пътища

mail06:59 | 23.08.2023прегледи 569 коментарикоментари 0


Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) изготвят график за обследване на магистралите и скоростни пътища в страната, съобщиха от пресцентъра на регионалното министерство. 

Проверките ще започнат до месец, като приоритетно ще се започне с обследване на пътни участъци в гаранционен срок, тъй като за тях строителите носят отговорност към момента, уточнява ведомството. 

За повече оперативност и прецизност в работата ще се използват георадарни уреди и скенер за равнинност. При наличие на индикации за намалена дебелина на пътната конструкция ще бъдат направени и допълнителни изпитания и проби, в т.ч. чрез серии от шурфове и тестове за носимоспособност.

При констатиране на по-тънка асфалтова настилка проби ще се вземат през определено разстояние от асфалта според официално утвърдената Методика на Института за пътища и мостове.

МРРБ не оспорва резултатите от извършените до момента проверки на пътните настилки. Пробите, които са взети през последната година от участъци от автомагистралите "Хемус", "Тракия", "Марица" и от Северната скоростна тангента, са единични, се казва още в съобщението. 

По магистрала "Европа" се работи и по двата участъка, като се очаква участъкът до Калотина да бъде завършен тази година, вече са започнали предпроектни проучвания за разширяване на магистрала "Тракия" между София и Пловдив. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg