EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проверки на АМ „Тракия” през 2 седмици

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проверки на АМ „Тракия” през 2 седмици

mail10:30 | 12.04.2012прегледи 456 коментарикоментари 0


Проверки на строителството на АМ „Тракия” през две седмици обеща Лиляна Павлова, съобщи МРРБ. Министърът на регионалното развитие и благоустройството обходи вчера участъците в строеж на автомагистрала „Тракия”, за да провери напредъка по изграждането на съоръжението и качеството на строителните дейности. Инспекцията трябваше да установи дали суровите условия през тежката зима са се отразили на изграденото до този момент и дали ускореното строителство не е за сметка на качеството. Направената проверка потвърди, че напредъкът в строителството на ЛОТ 2 Стара Загора – Нова Загора и ЛОТ 3 Нова Загора – Ямбол на аутобана ще позволи пускането им в експлоатация до 1 юли тази 2012 г.
В направената проверка се включи и подвижна лаборатория от Централния институт на пътните технологии, национални и европейски норми и стандарти към АПИ, чиито експерти направиха внезапна инспекция на якостта на натоварването на пътя и носимоспособността на ЛОТ 4 Ямбол – Карнобат.
Тежката зима и обилните снегове забавиха строителните дейности през зимните месеци, но сега ще ускорим работния процес и по трите ЛОТ-а на „Тракия”, каза инж. Лазар Лазаров. Той подчерта, че се засилва капацитетът на работниците, на строителните машини и агенцията ежедневно контролира изпълнението на проекта.
Министър Павлова посочи, че ускорените темпове на работа не трябва да повлияват на качеството и поради това лабораторията на АПИ ще има ключова роля в контролните функции. Тя подчерта, че има сериозен проблем с овлажнените почви на ЛОТ 4, които допълнително забавят работата по него. Въпреки това изпълнителят е поел ангажимент първите 15 км на пътния възел до река Тунджа да бъдат пуснати заедно с ЛОТ 2 и ЛОТ 3. По някои от участъците имаме сериозни забележки към изпълнителите, които и лабораторията, и АПИ чрез своите инспекции са установили. Те ще се отстранят за сметка на изпълнителя до 1 май тази година, категорична е министър Павлова. Тя съобщи, че корекции ще бъдат направени на пътния възел при Нова Загора.
Министър Павлова информира, че инспекция на изпълнението на автомагистрала „Тракия” ще бъде правено на всеки две седмици, като експерти от лабораторията ще бъдат ежедневно на терена до приключване на строителния процес, за контролират качественото му изпълнение.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163