EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Проверка на ОП в ЦГМ нареди Й.Фандъкова

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проверка на ОП в ЦГМ нареди Й.Фандъкова

mail13:20 | 14.04.2016прегледи 605 коментарикоментари 0


Назначила съм проверка на обществените поръчки в Центъра за градска мобилност от 2015 г. досега, за да сме сигурни, че няма опити за злоупотреби. Има още какво да се желае по отношение на прозрачността в работата на ЦГМ. Това съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова в Столичния общински съвет, който днес разглежда предложението на ЦГМ за повишаването на цената на билета за градски транспорт.
Кметът отчете, че през последните години отчетите на ЦГМ, както и информация за обществените поръчки се публикуват на техния сайт. Усилията в тази посока обаче трябва да продължат, посочи Фандъкова. Най-малко на 6 месеца ръководството на ЦГМ трябва да се отчита публично пред транспортната комисия на СОС, особено за резултатите от контролната дейност. Проверката на обществените поръчки трябва да бъде готова в следващите седмици и ако има някакви съмнения от страна на одиторите, ще предоставя резултатите на компетентните органи, както винаги съм правила, посочи Фандъкова.
Относно предложението за промяна на цената на единичния билет, кметът каза, че това е само част от цял комплекс предложения на ЦГМ, като например въвеждането на новите видове карти за пътувания. Става въпрос за цялостна политика и модернизация на транспорта с ускорени темпове, отбеляза кметът. Тя припомни, че през последните две години беше направена най-голямата подмяна на транспортни средства със закупуването на нови тролеи, трамваи, автобуси, продължава и строителството на метрото.
По думите на столичния кмет особено важно е, че цената на картите за пътуване не се повишава. С преференциалните карти за пенсионери, ученици и студенти цената на едно пътуване излиза 20 ст., а с редовните карти - до 50 ст., отбеляза кметът. Решението за повишаването на цената е трудно, давам си сметка. Лесна е обаче задачата на опозицията, защото това е най-добрият начин да покажеш, че си против всякакво увеличение на цената, коментира Фандъкова./БТА

 

 


Тагове: ОП, ЦГМ, проверки
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 903