EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Провал на Меркел и в Хесен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Провал на Меркел и в Хесен

mail07:00 | 29.10.2018прегледи 472 коментарикоментари 0


  Дясноцентристката партия на германския канцлер Ангела Меркел и социалдемократичният й коалиционен партньор в Берлин понесоха тежки загуби на ключовите регионални избори в неделя в Германия и оцеляването на правителството й става по-несигурно, предаде Франс прес.
    Според екзитполовете, направени от обществените телевизионни канали А Ер Де и Цет Де Еф, Християндемократическият съюз (ХДС) на канцлера Меркел получава най-много гласове на регионалните избори в Хесен с 27 до 28 на сто, но този резултат е спад от близо 10 процентни пункта спрямо предишния вот от 2013 година, когато ХДС получи 38,3 на сто.
    Германската социалдемократическа партия (ГСДП) получава 20 процента спрямо 30,7 на сто преди 5 години в Хесен, където се намира финансовата столица на Германия, Франкфурт.
    Отслабването на позициите на тези две партии, които са управляващи на федерално равнище и са част от една "голяма коалиция", която много трудно бе съставена през март, е лоша новина за Меркел в момент, когато политическите й позиции вече и без това са отслабени, отбелязва АФП.
     Това е вторият разочароващ регионален вот за лагера на консерваторите в Германия след изборите в Бавария преди две седмици, на които те изгубиха абсолютното си мнозинство, което имаха от десетилетия.
    Заради създалата се ситуация има риск да се разпали дебатът в ХДС за бъдещето на Меркел, която, изглежда, губи популярност след 13 години на власт.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157