EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Проблем в Индустриална зона "Божурище"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проблем в Индустриална зона "Божурище"

mail15:23 | 13.07.2017прегледи 5220 коментарикоментари 0


Министърът на икономиката Емил Караниколов и представители на немската компания Behr-Hella Thertmocontrol GmbH /BHTC/ обсъдиха разширяването на производството и възможностите за разрешаване на проблема с пътната инфраструктура и логистиката в Индустриална зона "Божурище". Това съобщи пресцентърът на министерството.
    BHTC е една от водещите световни компании за управление на климатични инсталации и терморегулиране в автомобилната индустрия. Основните продукти на компанията са контролни панели, централни конзоли и уреди за управление на климатични инсталации за световни автомобилни концерни.
    През май 2015 г. компанията откри официално завод на територията на Индустриална зона "Божурище". Стойността на инвестицията до момента възлиза на 42,5 млн. лв., като се предвижда до 2020 г. тя да нарасне до 150 млн. лв. Разкритите работни места до момента са 327, като с разширението на производството ще се открият още 300 работни места, е посочил Мартин Ниланд - генерален директор на BHTC за България. "650  кв. м нова производствена площ ще бъде изградена към вече съществуващата, като ще инвестираме нови 12 млн. лв. и още толкова за оборудване и машини", е подчертал Ниланд, цитиран от пресцентъра на МИ.
    Министър Караниколов е заявил, че ще има разговори с отговорните институции за преодоляване на евентуалните затруднения пред инвеститорите в Индустриална зона "Божурище". "Стартираме междуведомствена работна група, която да инициира промени в закона и да даде специален статут на индустриалните зони, за да може да бъдат обособени като затворени комплекси", е подчертал министър Караниколов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg