EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Природният газ поскъпва 13% от април?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Природният газ поскъпва 13% от април?

mail17:43 | 30.03.2022прегледи 691 коментарикоментари 0


Природният газ ще поскъпне с около 13 на сто от следващия месец вместо с поисканите от „Булгаргаз“ близо 58 процента. Това сочат разчетите на Комисията за енергийно и водно регулиране. Окончателното увеличение ще стане ясно на 1 април. 

Нови цени на топлоенергията може да има от май месец, а на ВиК услугите - от лятото, каза пред БНР председателят на енергийния регулатор Станислав Тодоров:

„Ние трябва да направим анализ за всяка една топлофикация, за всяко едно ВиК-дружество. Колегите ще започнат да работят в момента, в който мораториумът приключи своето действие – 1 април. И ще имаме различни ценови решения и условия за различните ВиК и различните топлофикационни дружества“. 

Скокът на газа може да бъде с по-малко от поисканите от „Булгаргаз“ 58 процента, но поскъпване от април ще има, коментира наскоро Станислав Тодоров:

„Ще има повишаване на цените, защото България не произвежда газ, а го внася. Ако някой може да каже откъде да внесем малко по-евтин газ, комисията със сигурност ще задължи „Булгаргаз“ да се възползва от тези количества. Но газът е вносна стока, която се е вдигнала десетократно последната една година. Каквото може комисията ще направи, но е наивно да се очаква, че няма да бъдат повишени цените, свързани с енергията от газ“.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037