EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Прикрепени капачки при минерална вода "Банкя"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Прикрепени капачки при минерална вода "Банкя"

mail14:20 | 15.02.2022прегледи 779 коментарикоментари 0


Системата на Кока-Кола в България въвежда прикрепени към бутилките капачки за своята марка за минерална вода „Банкя“.

Като част от прехода на Кока-Кола в цяла Европа към изпълнение на разпоредбите в Директивата на ЕС относно намаляване на въздействието на определени пластмасови продукти върху околната среда, тази мярка има за цел да стимулира събирането и рециклирането на пластмасови капачки заедно с бутилките, за да помогне за премахване на отпадъците от опаковки.

Новият дизайн на капачките е и етап от пътя на Кока-Кола към устойчиви опаковки и глобалния ангажимент до 2030 г. да събира и рециклира по една бутилка или кен за всяка продадена бутилка или кен, както и да постигне по-успешен и бърз напредък по отношение премахването на отпадъците от опаковки. 

Въвеждането на прикрепени капачки е сложен процес, който може да има голямо въздействие.  Системата за отваряне е същата като при стандартната бутилка, иновацията се прилага чрез пръстен, който с помощта на езиче държи капачката идеално прилепнала. Капачката остава прикрепена чрез защитния пръстен на бутилката, а езичето осигурява идеално отворено положение.

„Нашата визия е за Свят без отпадъци - поставили сме си за цел до 2030 г. да събираме и рециклираме еквивалента на всяка продадена от нас бутилка или кен с продукт. Искаме да гарантираме, че повече капачки от бутилки се изхвърлят и рециклират заедно с пластмасовите бутилки на нашите напитки, така че и те да не попадат в природата. Нашите нови капачки ще улеснят рециклирането на цялата опаковка - просто отваряте, оставяте капачката прикрепена, наслаждавате се на напитката си, затваряте и рециклирате бутилката заедно с капачката в най-близкия контейнер за разделно изхвърляне. Може да изглежда ново, но страхотните вкус и изживяване на „Банкя“ са същите – вече с нов дизайн на капачката, който е хигиеничен, практичен и функционален“, казва Дора Стрезова — Николова, изпълнителен директор на Кока-Кола България.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158