EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Приключва модернизацията на "Лъвов мост"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Приключва модернизацията на "Лъвов мост"

mail12:40 | 29.10.2014прегледи 3336 коментарикоментари 0


В четвъртък приключва ремонтът на площад "Лъвов мост".  Последната част от асфалтовата настилка на северния тунел ще бъде поставена в четвъртък и петък, заради лошото време през последните дни. Проектът струва 21 милиона лева и ще облекчи значително изключително натоварения трафик в тази част на града. По план до утре трябва да се поставят и светофарите и да се монтират предпазните парапети.
Изцяло е готов и емблематичният исторически мост. Той беше реконструиран паралелно с изграждането на естакадата. Четирите лъва вече са реставрирани и лъснати и отново са на пост. В момента се отливат декоративни обезопасителни стълбчета. Те ще бъдат сложени от двете страни на трамвайното трасе като средство за сигурност на пешеходците и велосипедистите. На място вече са изложени на специални фундаменти и два отломъка от античния римски мост от IV век, който беше открит по време на строежа. Досега археолозите са открили над 450 находки. По-голямата част от тях са монети от различни епохи, като има дори от началото на ХХ век. Сред интересните предмети са украшения, декоративни брадвички и търговска пломба на император Теодосий Велики.
През следващата година общината ще започне и продължението на естакадата - ремонт на участъка от бул. „Мария Луиза” от Лъвов мост до Централни хали. В проекта е включена цялостна модернизация на инженерните мрежи, осветление, тротоари и бордюри.
Изцяло ремонтираният Лъвов мост върна блясъка си и преминаването вече е по-бързо. Камерите са с възможности и за нощно наблюдение, обясняват специалистите по сигурността на Столична община.
източник:в.Монитор, снимка:Столична община, Facebook: профил на Бойко Борисов


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg