EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Призиви за по-късен график за сезонни разпродажби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Призиви за по-късен график за сезонни разпродажби

mail11:01 | 22.05.2023прегледи 777 коментарикоментари 0


По-късните и по-дълги лета, както и по-меките зими подтикнаха две от най-големите компании за облекло в Италия да поискат по-късен график за сезонните разпродажби, предаде Ройтерс.

Търговците на дребно на облекло често се стремят да понижат цените на непродадените си стоки, за да разчистят рафтовете за предстоящия нов сезон. 

Разпределението във времето на сезонните намаления в Италия се решава от регионалните власти след консултация с асоциациите на търговците на дребно. 

Обикновено търговците на дребно в Италия започват намаленията за лятната колекция в началото на юли, а за зимната в началото на януари.

Oviesse и Pianoforte Holding обаче обявиха, че тазгодишните летни разпродажби трябва да бъдат отложени, тъй като заради дъждовното време купувачите все още не са започнали пазаруването на летни дрехи. 

"Сезоните се променят и ние трябва да приспособим графика на разпродажбите с новия климатичен модел", заяви Джанлуиджи Чимино, главен изпълнителен директор на Pianoforte, Холдингът притежава търговеца на дребно на бельо и бански костюми Yamamay и производителя на чанти Carpisa. Чимино каза, че иска летните намаления да бъдат отложени за средата на юли. /БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg