EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Приемат в детските градини след платени осигуровки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Приемат в детските градини след платени осигуровки

mail13:40 | 24.02.2011прегледи 1082 коментарикоментари 0


Столичният общински съвет одобри промени в правилата за прием в детските градини в София. Родителите ще представят при записването на класираното дете в детска градина документ за платени здравни и социални осигуровки, а не копие от данъчната си декларация, съобщи бТВ.
Вече ще е необходимо само единият от родителите на детето да е с постоянен или настоящ адрес в Столичната община, а не както досега - задължително и двамата.
Предимство при кандидатстването за записване в детска градина или ОДЗ ще имат децата, посещавали минимум 9 месеца самостоятелна детска ясла. Гласуването на промените в наредбата предизвика дискусия с различни предложения сред съветниците.
По думите на Стефан Иванов от СДС най-радикалното решение би трябвало да е до класиране на останалите деца в детските градини да се стига единствено, след като в тях са настанени децата на двамата родители, родени в София. Предложението му беше отхвърлено.
"Тези правила се обсъждат от три години, актуализират се от нови обстоятелства и нови решения, но ние трябва да се следваме от законите в страната", посочи в отговор кметът Йорданка Фандъкова. По думите й предложението на Стефан Иванов е връщане в началото.
Съветниците приеха предложението на БСП кметът на София на всеки шест месеца да внася отчет за изпълнението на плана за покриване на недостига от места.
Съветници от ДСБ посочиха, че предлагането на услугата трябва да се либерализира, като тя се финансира в по-голямата част от родителите на децата.Според Владимир Кисьов дофинансирането трябва да е съобразно доходите на родителите - тези с по-високи трябва да плащат цялата сума, а с по-ниски доходи да се дофинансират от общината.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg