EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Прибалтика се пренасочва към LNG

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Прибалтика се пренасочва към LNG

mail15:39 | 28.09.2018прегледи 738 коментарикоментари 0


Европейските усилия за внос на повече втечнен природен газ (LNG) започват да се отплащат, преместват допълнително региона по-далеч от енергийната орбита на Русия и създават повече потенциални възможности за производителите в САЩ, показват анализ на "Уолстрий джърнъл".

Според финансовото издание пренасочването към LNG представляваше значителна повратна точка за страни като Литва и Полша, чиито сметки за енергия започнаха да намаляват, откакто те изградиха терминали за втечнен природен газ съответно през 2014-а и през 2016 година.

Новите LNG терминали в Балтийско море, бившият заден двор на Русия, се очаква да подтикнат отварянето и на други подобни европейски съоръжения, които от своя страна могат да се обърнат към доставки на втечнен природен газ от места като САЩ и Катар.

В статията на "Уолстрийт джърнъл" се отбелязва, че понастоящем има около шест проекта за терминали за втечнен природен газ, които са в процес на разработка или са на чертожната маса в Европа, повечето от които са в държави от бившата сфера на руско влияние. В същото време немската енергийна компания RWE AG се ангажира по-рано този месец да поеме значителна част от бъдещия капацитет на планиран терминал за втечнен природен газ в Хамбург, Германия.

Успехът на LNG терминалите в Балтийско море трябва да даде на инвеститорите и на индустриалните участници повече доверие в икономическата ефективност на тези проекти, заявиха експерти пред "Уолстрийт джърнъл".

Повече европейски терминали за внос на втечнен природен газ биха били добра новина за американските енергийни компании като Cheniere Energy Inc., тъй като те очакват с нетърпение новите проекти в чужбина, за да се справят с насищането на пазара на природен газ в САЩ, което от години насам води до задържане на доста ниски цени.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg