EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

При снегопочистване АМ „Хемус” ще се затваря

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

При снегопочистване АМ „Хемус” ще се затваря

mail11:39 | 26.10.2016прегледи 751 коментарикоментари 0


От 1 ноември се въвежда зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на пресконференция, по време на която заедно с председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров и директора на „Поддържане на пътната инфраструктура“ инж. Георги Златев представиха готовността за зимния сезон и отчетоха извършените през тази година ремонти на пътищата.

 Министърът обяви, че до началото на месец ноември всички фирми трябва да осигурят нужните количества химикали и инертни материали, както и да приведат в готовност снегопочистващата техника. Необходимите машини за този зимен сезон са 3087, като до 1 ноември те трябва да бъдат приведени в готовност. Заради подходящите метеорологични условия за извършване на строителни дейности по пътните участъци някои от машините са все още на обектите, но могат да бъдат преоборудвани за 6 до 8 часа.

Най-голямото предизвикателство за нас и за шофьорите през тази зима ще бъде пътуването по магистрала „Хемус“, тъй като поради ремонтите на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ движението се осъществява двупосочно в едно платно, а при снегопочистване магистралата ще се затваря изцяло, съобщи Павлова. В зависимост от метеорологичните условия е възможно част от тежкотоварните превозни средства да бъдат спирани докато пътят се обработи или да бъдат насочвани по обходни маршрути. Определени са и местата за престои - за пътуващите към София преди Ботевград, а за трафика към Ботевград - преди виадукт „Елешница“. Алтернативен маршрут за леките коли е пътят през „Петрохан“ и Искърското дефиле. Съвместни екипи на АПИ и Министерството на вътрешните работи ще пренасочват движението.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg