EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

При Brexit Камерън out

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

При Brexit Камерън out

mail11:37 | 31.03.2016прегледи 1280 коментарикоментари 0


Според социологическо проучване почти от половината британци смятат, че Дейвид Камерън трябва да подаде оставка от поста си на министър-председател на Великобритания, ако страната напусне след референдума от 23 юни Европейския съюз, пише The Daily Telegraph.

Според проучването на социологическата агенция „Ипсос МОРИ“ 48% от хората смятат, че Дейвид Камерън трябва да подаде оставка, ако не успее да запази страната си в ЕС след 23 юни. Същевременно 44% от тях смятат, че той трябва да продължи да управлява страната, независимо от резултатите от референдума. Според партийните предпочитания на допитаните, 54% от тези, които са привърженици на лейбъристите са за оставката на Камерън в случай на „Брекзит“, срещу 34% от тези на Консервативната партия.

„Дейвид Камерън е важен за кампанията за оставането в ЕС като най-важен политик, но от друга страна много британци смятат, че управлението му трябва да приключи, ако страната гласува за напускане“, заяви директорът на отдел политически изследвания на „Ипсос МОРИ“ Гидиън Скинър. „Междувременно тези, които подкрепят „Брекзит“ са малко повече от тези които са против, но разликата между тях намалява“, добави той.


Тагове: Brexit, Камерън
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg