EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пресата днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пресата днес

mail08:30 | 09.04.2014прегледи 836 коментарикоментари 0


Пилетата никога не са били и няма да бъдат третирани с хормони, твърди пред вестник 24 часа професор Бойко Ликов, директор на Центъра за оценка на риска към Агенцията по храните. Според него използването на хормоните в птицевъдството никога не е било разрешавано в Европа и САЩ.

Агенцията по храните ще разчита на армия от доброволци, които да сигнализират за нередовни стоки в търговската мрежа, съобщава Преса като цитира председателя на агенцията Пламен Моллов.

Спецслужбите у нас и в Европа вече няма да имат достъп до трафика ни в интернет. За това решение на Съда на ЕС, според което европейската директива за запазване на трафичните данни на гражданите до две години, е невалидна, пише вестник Труд и уточнява, че у нас информацията се пази до една година.

България вече не е на последно място в поне една европейска класация - по разходи за образование като процент от брутния вътрешен продукт. По този показател страната ни се е придвижила с едно място нагоре и вече е предпоследна с 3.5%, отбелязва Сега.

Хобито вече може да стане професия, след като държавата дава възможност на българите да легализират с документ уменията, придобити самостоятелно или процеса на работата им, научаваме от Стандарт. Вестникът уточнява, че пенсионерите са сред най-големите желаещи да получат диплома за жизнения си опит.

Началници режат от обедна почивка бременните си служителки, за да ги принудят да напуснат работа по собствено желание, а на тяхно място да бъдат назначени нови кадри, които да не излизат често в болнични. За тази тенденция информира Монитор, като се позовава на данни от Комисията за защита от дискриминация.

Българският лекарски съюз внесе иск срещу държавата в Комисията за защита от дискриминация, заради осигуровките на осем групи от обществото, акцентира по темата Дума.

Здравната каса покрива само едно от всички необходими лекарства за лечение на остеопороза при мъжете, обяснява пред вестник Телеграф проф. д-р Златимир Коларов - председател на Българското медицинско дружество по остеопороза и остеоартроза.

Международният валутен фонд запази прогнозата си за растежа на българската икономика на 1.6% за тази година. Притеснителните числа в новата прогноза на фонда са по-скоро тези за безработицата и за инфлацията - съответно 12.5 и минус 0.4%, отбелязва Капитал Daily./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg