EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пресата днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пресата днес

mail10:15 | 14.11.2013прегледи 1073 коментарикоментари 0


Разследване на 24 часа откри, че Христо Бисеров има тайна резиденция в голф комплекс в полите на Рила. Бившият заместник-председател на Народното събрание ще бъде разпитан утре в столичното следствие по делото срещу него за пране на пари, съобщава часовият вестник на първата си страница.

Повечето издания публикуват на първите си страници снимки от продължаващите антиправителствени протести в столицата след ескалацията на напрежението във вторник. "Невиждано полицейско присъствие в София, Берлинска стена пред Народното събрание" гласи едно от заглавията в 24 часа. "Жандармерия дойде на помощ в София", пише Труд и допълва, че според обяснението на МВР униформените ще сменят колегите си около парламента, за да могат те да ползват полагащите им се по закон почивки.

"Помощ, полиция!" - така е озаглавен коментарът на Анна Заркова в рубриката "Позиция". Нито закон, нито наредба задължава тежко въоръжените жандармеристи и командоси да носят на видно място значки и баджове с номера и имена. Такава заповед има само за катаджиите и постовите. Ето защо всички пазители на реда отнасят укори и закани, макар повечето да заслужават добра дума, ако не благодарност", заключава авторката.

"ГЕРБ официално оглавява протестите", гласи водещото заглавие на Дума.

"ГЕРБ подклажда бунт. Окръжно на Борисов призовава да се поддържа напрежението до заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност", отбелязва вестник Преса. Според Монитор става дума за опит за метеж срещу парламента, чрез изпратени от ГЕРБ ултраси. "БСП и ГЕРБ се цакат с митинги, викат "за" кабинета на "Орлов мост, "против" него - под тепетата в Пловдив", пише по темата Стандарт.

Вестник Сега избира бежанския проблем за водеща тема. "Държавата ще иска парична гаранция от бежанците. Кандидатите за хуманитарен статут ще бъдат третирани като обвиняеми - ще се подписват на две седмици в агенцията, ще се движат само в определени зони и могат да попаднат директно в затвора, са акцентите в публикацията.

"Дайте време на бежанците да си превържат раните, сред тях престъпници са единици, по-страшна е ксенофобията у нас", призовава арабистът Цветан Теофанов в интервю за 24 часа.

"За първи път от четири години насам над 1 милион пенсионери ще получат по 50 лв. отгоре за Коледа", гласи заглавието на Монитор.

"Вдигат минималните възнаграждения от догодина. 155 лв. за пенсии и 340 лв. за майките", пише Новинар.

Стандарт съобщава за одобрените от правителството 5 почивни дни по Рождество под заглавие „Осем дни почивка за Коледа". Хората масово планират да си вземат отпуск и на 27-ми /петък/, като по този начин ще си гарантират 8 дни ваканция по празниците, допълва Стандарт.
 


Тагове: печат, преглед
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg