EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пресата днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пресата днес

mail08:45 | 01.11.2013прегледи 722 коментарикоментари 0


Нов законопроект на БСП вещае разпалване на междусъседски войни за парното. Топлинните счетоводители вече няма да са задължителни, а домоуправителите и съседите ще решават дали да плащат парното на кубатура или чрез измервателни уреди. Етажната собственост ще избира начина за разпределение на сметката, отчетена от общия топломер, пише Преса.

Министърът на финансите Петър Чобанов изрази надежда лекарите да не протестират, тъй като в тази ситуация не е лесно да бъде намерено решение. По думите му вече са осигурени средства за заплати на медиците до края на годината. Лекари и сестри от "Пирогов" излязоха на протест, тъй като Здравната каса плаща 80% от дължимите средства за извършената дейност на болницата, посочва Дума.

По време на управлението си ГЕРБ са задействали схема, по която да бъдат фалирани болници. През януари тази година бившият управител на Здравната каса Пламен Цеков е подписвал договори с тях, в които месеците октомври и ноември са нулеви. За тези два месеца не са посочени никакви средства за разплащане с лечебните заведения, разкриха експерти от Касата, съобщава Монитор.

Управляващите, които вече пети месец обещават драматични промени на банковия пазар, изсипаха нова серия намерения. Вицепремиерът Даниела Бобева обеща план за справяне с фирмите за бързи кредити, а депутатът Румен Гечев обясни, че всички фирми у нас ще бъдат задължени да образуват лихвите по заемите по еднакъв начин. Гечев обаче призна, че някои от първоначално планираните идеи няма да бъдат реализирани, пише Сега.

Прокурори ще влязат в министерства, държавни комисии и агенции, за да следят отблизо дали не бездейства администрацията, какви са пречките пред работата й и какво куца в отношенията й с гражданите. Според заместник главния прокурор Камен Михов планът е по примера на Португалия, където обвинителите имат кабинети във всяко ведомство, пише Труд.

България ще получи поне 2 милиарда и 800 милиона евро като дивидент от газопровода "Южен поток", стана ясно от думите на енергийния министър Драгомир Стойнев, минути след символичната първа заварка на тръбите на българска територия, посочва Стандарт.

Българският енергиен холдинг потъва в един милиард евро заеми за "Южен поток" и АЕЦ "Белене", пише в заглавие по темата Капитал Дейли. Холдингът ще вземе заем от 620 милиарда евро от "Газпром" за газопровода, който поскъпна с още 400 милиона евро. БЕХ съобщи и за още един заем от 500 милиона евро за покриване на дълговете по АЕЦ "Белене" и други енергийни ангажименти, отбелязва вестникът.

България, Турция и Гърция ще направят тристранен център за наблюдение на общите граници срещу вълната от нелегални имигранти. Отделно българската и турската ще сформират съвместни гранични патрули, съобщава в интервю за 24 часа външният министър Кристиан Вигенин./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159