EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Премиерът решава спора за алкохола и митниците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Премиерът решава спора за алкохола и митниците

mail12:40 | 25.08.2010прегледи 910 коментарикоментари 0


Премиерът Борисов лично се заема да разреши проблемите между производителите на алкохол и митниците. На среща при него в понеделник бяха шефовете на най-големите производители на алкохол в страната. На срещата са присъствали и двамата вицепремиери - на вътрешните работи Цветан Цветанов и на финансите Симеон Дянков. На срещата при премиера шефът на митниците Ваньо Танов не е присъствал.
Искаме да направим едно дисциплиниране на всички производители, както ние да им помогнем и държавата да стои зад тях, така и те да помогнат, когато всеки от нас спазва законите и всички сме равни пред тях. Така Цветан Цветанов коментира днес проведената среща, предаде агенция Стандарт Нюз.
Производителите на алкохол са поставили пред премиера проблемите си с новата наредба на Агенция "Митници", която влиза в сила през септември. Според нея всички производители на алкохол, цигари и горива трябва да поставят измервателни уреди, които да отчитат произведеното количество акцизни стоки. Идеята е митниците да имат постоянна връзка с тези уреди, за да знаят какво е произведено във всеки момент.
Производителите на алкохол обаче обжалват наредбата, а делото в съда е насрочено за 12 септември. За да сложат измервателните уреди, производителите трябва да извадят огромни суми в условията на криза. Освен това имат противоречия с митничарите къде точно да бъдат поставяни тези уреди.
Във връзка с увеличения контрол върху производството и разпространението на нелегален алкохол министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи днес, че от март до август 2010 г. от търговската мрежа в страната са иззети 1,8 млн. бутилки алкохол с фалшив бандерол. „Това е резултат от операциите”, които проведе ГДБОП, допълва още Цветанов. „През миналата година за периода януари-август за иззети само 3,4 хил. бутилки. През юли 2009 г. сумата, която е влязла в хазната от акциз, е 7,5 млн. лв. За юли 2010 г. тази сума е 20,3 млн. лв.”, каза Цветанов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163