EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Премиера на първия сериен електромобил

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Премиера на първия сериен електромобил

mail13:00 | 19.06.2012прегледи 535 коментарикоментари 0


На предстоящото автомобилно изложение „Париж 2012“ своя световен дебют ще направи новият Outlander Plug-in Hybrid EV. Той ще има архитектурата на бъдещите ICE версии на новия Outlander. Това ще е първият масов модел на основен производител на автомобили, който от самото начало на разработката е предвиден да бъде оборудван с различни системи на задвижване – ICE или PHEV хибридна система.

Автомобилът ще има както електрическо задвижване, така и задвижване с бензинов двигател, когато това е необходимо. Този модел ще е първият серийно произвеждан електромобил с постоянно задвижване на четирите колела.
Уникалната комбинация, на която е базирана системата за задвижване на новия Outlander PHEV (преден електромотор + заден електромотор + разположен отпред бензинов двигател/генератор), дава възможност да се използват три режима на задвижване на автомобила - електрически (4WD електромобил с два електромотора), 4WD електромобил с два електромотора, захранвани допълнително с енергия от генератора и последователен (задвижване с ICE, подпомаган от 4WD система с два електромотора). Новият Outlander, оборудван с Plug-in хибридната система на Mitsubishi, ще се отличава с дълъг пробег и много ниско ниво на емисии, подобно на демонстрационния автомобил Concept PX-MiEV II, т.е. пробегът ще е около 800 км, а емисиите на CO2 се очаква да са под 50 г/км.
Новият Outlander с ICE ще се появи на пазара в Западна и Източна Европа през есента на 2012 година, а доставките на Plug-in хибридната версия Outlander PHEV ще започнат през 2013 г. Освен тази, ще има и други премиери на Mitsubishi Motors на автомобилното изложение в Париж, но засега производителят предпочита да ги запази в тайна. източник: Mitsubishi/ Speed-Press


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg