EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Президентска двойка иска национализация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Президентска двойка иска национализация

mail16:40 | 29.08.2011прегледи 640 коментарикоментари 0


Предизборната платформа на двойката Николай Василев – Владимир Савов включва идеята за национализиране на стратегическите отрасли в българската икономика, както и да започнат да функционират български национални банки и застрахователни дружества, стана ясно от изявление на самият проф. Василев. За да се стимулира икономическата активност, лихвата по кредитите трябва да бъде свалена на максимум 3-4 %, убедени са от предизборния щаб на проф. Василев.
Проф. Николай Василев обещава ако стане президент да потърси възмездие от всички, които "през тези години са забогатели на гърба на народа", като спомена имената на Васил Божков, Гриша Ганчев, Цветелина Бориславова, Валентин Златев.
"В лицето на проф. Николай Василев българската олигархия си намери майстора", заяви категорично Румен Дечев, ръководител на предизборния щаб и секретар на клуб "1 ноември", който издигна кандидатурите на проф. Николай Василев за президент и на Владимир Савов за вицепрезидент. Той отбеляза, че основният фактор, на който ще разчита Николай Василев като президент е лостът на референдумите. "Българският политически и социален живот не се управлява суверенно от българското правителство.
Основните стратегически решения се вземат в чужди централи, чужди посланици диктуват своите мнения. Първото основно искане, зад което ще застане нашият кандидат за президент е за независима международна и вътрешна политика и в частност искане за незабавно напускане на страната на американския посланик Джеймс Уорлик за поведение, несъвместимо с дипломатическия му статут", добави Румен Дечев.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg