EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

През юли България влиза в чакалнята на Еврозоната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

През юли България влиза в чакалнята на Еврозоната

mail09:25 | 22.02.2019прегледи 665 коментарикоментари 0


През юли България ще влезе в чакалнята на Еврозоната, обяви премиерът Бойко Борисов на форум за 25 години от дейността на фондация "Конрад Аденауер" в България. Борисов обяви, че България е в отлична икономическа форма, съобщи БНТ.

Пред цялото ръководство на политическа партия ГЕРБ и фондация "Конрад Аденауер", пред бивши и настоящи министри, както и дипломати, Бойко Борисов посочи доброто политическо и икономическо състояние на страната, и заяви че България изпълнява стриктно Маастрихтските критерии за влизане в Еврозоната.

Тази година, ако сме живи и здрави, ние ще финишираме с над 120 млрд. лв брутен вътрешен продукт. И понеже днес говорихме, чакаме няколко големи инвестиции. На финала сме, но нека да видим да станат и тогава ще ги кажем. Това са фактите. Това дава Евростат. Бюджетите са ни на излишък, ръстът на контрабандата е под 5%, безработицата под 5%, всъщност само тези, които не искат да работят, не работят. Внасяме работна ръка. Огромен фискален резерв, златен резерв. Защита на външните граници. Една държава има за пример в Европа, защитила външните граници и Шенгенското пространство на ЕС, и тя се казва България. Нула миграция, всичко през официалните КПП-та. Всичко, което правим по газовия хъб "Балкан" го съгласувам, за да няма изненади после за нашите решения. Всъщност, продължението на "Турски поток" се казва "Газов хъб Балкан" и тук вече става "Балкански поток", заяви Борисов.

Премиерът направи и прогноза за предстоящите евроизбори, като очаква популистите да нямат успех. По думите му обаче, за съжаление, светът все още остава под опасността от военен конфликт.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 988