EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

През ноември старнира саниране по НПВУ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

През ноември старнира саниране по НПВУ

mail09:04 | 02.11.2022прегледи 1478 коментарикоментари 0


Очаква се да стартира от средата на ноември тази година Процедурата "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - Етап I" към Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) , съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. От ведомството правят това уточнение във връзка с получени сигнали за обявен прием на документи.

Към момента разработеният проект на документи и насоките за кандидатстване е в процес на обществено обсъждане до 30 октомври 2022 г. Те могат да бъдат намерени на интернет страницата на МРРБ и в информационната система за НПВУ – ИСУН. Предстои окончателното им утвърждаване. Възможно е в процеса на разглеждане и отразяване на постъпилите становища и коментари пакетът документи по процедурата да претърпи изменение. Затова гражданите все още не трябва да подават документи към общините.

Тези дни от МРРБ съобщиха, че близо 93 на сто от жилищните сгради у нас имат нужда от енергийно обновяване. По Плана МРРБ ще инвестира над 1,4 млрд. лв. за енергийна ефективност на жилища с минимум 4 апартамента и повече от един собственик във всички 265 общини на страната. Кандидатстването ще е до 31 март 2023 г., а сдруженията на собствениците ще получат безвъзмездно 100 процента от средствата за саниране. Вторият етап за кандидатстване ще продължи до 31 декември, като одобрените жилищни сгради ще получат 80 на сто безвъзмездна финансова помощ от Плана, а останалите 20 на сто ще са за сметка на собствениците.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg