EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събития,18 април

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития,18 април

mail09:48 | 18.04.2013прегледи 560 коментарикоментари 0


РИМ - Двете камари на италианския парламент и регионални делегати се събират, за да изберат нов президент на страната на мястото на Джорджо Наполитано. Фаворит е бившият председател на
Сената от Демократическата партия (ДП) Франко Марини, който бе подкрепен от двете водещи партии - левоцентристката ДП и консервативната партия "Народ на свободата".
БОСТЪН - Президентът на САЩ Барак Обама ще говори на екуменическа възпоменателна служба за жертвите на бомбените нападения по време на Бостънския маратон.
НЮ ЙОРК - Специалният пратеник на ООН и Арабската лига за Сирия Лахдар Брахими ще изнесе доклад на заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на конфликта в тази страна.
ВАШИНГТОН - Конференция на петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН за укрепване на режима на Договора за неразпространение на ядреното оръжие. (до 19 април).
- Започва срещата на финансовите министри и централните банкери от Г-20. (до 19 април)
БРЮКСЕЛ - Еврокомисарят по регионалната политика Йоханес Хан представя отчет за европейските структурни фондове, които са инвестирали в ЕС 347 милиарда евро за периода 2007-2013 година.
МАДРИД - Конгресът на депутатите (долната камара на испанския парламент) ще гласува противоречивия закон, регламентиращ изземванията на жилища на собственици с неплатени ипотеки, коитосе увеличиха на фона на кризата в страната.
АНКАРА - Поредно заседание по делото срещу Кенан Еврен, президент на Турция (23 септември 1980 - 31 октомври 1989) и генерал от резерва, и срещу генерал Тахсин Шахинкая, командващ военновъздушните сили (30 август 1978 - 7 декември 1983), обвинени в извършване на престъпления срещу държавата при ръководения от тях военен преврат в Турция на 12 септември 1980 г.
САРАЕВО/СРЕБРЕНИЦА - Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън ще се срещне с тричленното босненско Председателство и ще посети мемориала на жертвите на клането в Сребреница.
ВАРШАВА - Възпоменателна служба в синагогата "Нозик" за загиналите във въстанието в еврейското гето срещу нацистите, по случай 70-ата годишнина от събитието.
ПАРИЖ - Председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой ще се срещне с френския премиер Жан-Марк Еро и с президента ФрансоаОланд.
СТРАСБУРГ - На продължаващата сесия на Европейския парламент депутатите ще дебатират по нарушаването на човешките права във Виетнам и Казахстан и гладната стачка на затворниците в Гуантанамо.БТА

 


Тагове: събития, април
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg