EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събития

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития

mail08:00 | 11.06.2014прегледи 929 коментарикоментари 0


БРЮКСЕЛ - Европейският комисар за бюджета Януш Левандовски представя проектобюджета на ЕС за 2015 година.
- Газови преговори между Русия и Украйна с посредничеството на Европейската комисия.

КИШИНЕВ - Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу пристига на двудневно посещение в Молдова. След това ще посети Грузия и Азербайджан.

МАДРИД - Камарата на депутатите на испанския парламент ще гласува закон, позволяващ абдикацията на крал Хуан Карлос. Очаква се текстът да бъде приет с голямо мнозинство.

БЕРЛИН - Двудневно посещение на министър-председателя на Сърбия Александър Вучич, който ще разговаря с канцлера Ангела Меркел за европейското бъдеще на страната си.
- Предвидено е посещение на новия гръцки министър на финансите Гикас Хардувелис в Германия и среща с германския му колега Волфганг Шойбле.

ЛИСАБОН - Португалия пуска първа емисия дългосрочни облигации след излизането си от спасителния план.

ПАРИЖ/ЛОНДОН - Демонстрации на шофьори на таксита в цяла Европа по инициатива на лондонските таксита в знак на протест срещу все по-нарастващата конкуренция на туристическите автомобили с шофьор.

ВИЕНА - Министрите на петрола от Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) очакват 12-членният картел да запази тавана на петролния си добив на равнище от 30 милиона барела петрол дневно на днешното заседание, макар че търсенето може да се увеличи по-късно през годината.

АНКАРА - Касационният съд в Турция трябва да се произнесе с присъда по делото на известната турска социоложка Пънар Селек, осъдена миналата година на доживотен строг затвор във връзка с бомбено нападение на известния Египетски пазар в Истанбул през 1998 година, при което бяха убити седем души, а над 120 души бяха ранени. Преди това Селек три пъти беше оправдавана, но през ноември съдът анулира собствената си присъда.

ПАРИЖ - Френският президент Франсоа Оланд ще разговаря с албанския премиер Еди Рама. Европейската комисия препоръча Албания да получи статут на кандидат за членство в ЕС, а решението за това ще бъде взето на срещата на върха на ЕС в края
на юни.

БЕЛГРАД - Двудневно официално посещение на президента на Беларус Александър Лукашенко за разговори със сръбския държавен глава Томислав Николич.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039