EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събития

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития

mail08:00 | 03.06.2014прегледи 575 коментарикоментари 0


ВАРШАВА - Президентът на САЩ Барак Обама пристига на двудневно посещение в Полша, където освен с полските ръководители ще се срещне и с лидери на повече от десет европейски държави, включително с новоизбрания украински президент Петро Порошенко.
- Петро Порошенко ще разговаря с полския президент Бронислав Коморовски.
- Президентът Росен Плевнелиев пристига на двудневно посещение в Полша по повод отбелязването на 4 юни 25-годишнината на демократичните промени в Централна и Източна Европа. Президентът ще участва и в работната среща на лидерите на повече от десет европейски държави и американския президент Барак Обама, посветена на кризата в Украйна, енергийната и европейската сигурност. Росен Плевнелиев ще присъства на връчването на наградата "Солидарност" на водача на кримските татари Мустафа Джемилев.

АНКАРА - Работно посещение в Турция на главния прокурор Сотир Цацаров по покана на главния прокурор на Касационния съд Хасан Ербил.

ДАМАСК - Президентски избори в Сирия.

БРЮКСЕЛ - Започва двудневна среща на министрите на отбраната на страните от НАТО, посветена на ситуацията в Украйна, руската политика към кризата там и на Афганистан. Ще се обсъждат и мерки за засилване на колективната отбрана на източноевропейските страни от пакта.
- Заседание на комисията Украйна - НАТО на министерско равнище.
- Открива се годишната конференция "Зелена седмица" , посветена на подобряването на управлението на отпадъците и по-ефективното използване на ресурсите.
- Ще бъдат публикувани данни за инфлацията и безработицата в еврозоната.

МАДРИД - Извънредно заседание на правителството след абдикирането на краля Хуан Карлос в полза на сина му, принц Фелипе. Ще бъде приет органичен закон, определящ процедурата след отказа от престола, който да бъде гласуван от парламента.

КИЕВ - Премиерът на Украйна Арсений Яценюк представя пред парламента доклад по въпросите на енергийната сигурност.

МОСКВА - Редовна годишна пресконференция на руския газов гигант "Газпром" в разгара на спора между Москва и Киев за руските газови доставки.

РИМ - Пресконференция на италианския министър на икономиката и финансите Пиетро Карло Падоан за италианското председателство на ЕС от 1 юли.

ПЕКИН - Руският финансов министър Антон Силуанов ще участва в петия финансов диалог Русия - Китай.

ВИЕНА - Шефове на дипломациите на десетина европейски страни участват в конференция за бъдещето на Балканите и по-нататъшното разширяване на ЕС.

ТБИЛИСИ - Председателят на ОССЕ, швейцарският президент Дидие Буркхалтер, ще се срещне с грузинския президент Гиорги Маргелашвили.

БУКУРЕЩ - Мисия на Международния валутен фонд, Европейската комисия и Световната банка е на посещение в Румъния за трета оценка на стендбай споразумението от предпазен тип.

САРАЕВО - Посещение в Босна и Херцеговина на президента на Словения Борут Пахор.

АТИНА - Среща за обсъждане на отражението на икономическата криза в сферата на здравеопазването и на достъпа до службите за обществено здравеопазване в случаите на хепатит B и C, организирана от гръцкото председателство на Европейския съюз.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1122