EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събития

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития

mail08:00 | 09.05.2014прегледи 1019 коментарикоментари 0


БЕРЛИН/ЩУТГАРТ - През втория ден от работното си посещение в Германия президентът Росен Плевнелиев ще разговаря с депутати от Бундестага, ще се срещне с външния министър Франк-Валтер Щайнмайер, ще разговаря с премиера на провинция Баден-Вюртемберг и ще изнесе в Щутгарт лекция на тема "Защо имаме полза от Европа - визията на една нова държава членка".
- Френският министър на икономиката Арно Монтбур ще се срещне с германския си колега Зигмар Габриел, за да обсъдят продажбата на промишлената компания Alstom.

ВИЕНА - Заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов ще участва в двудневната международната конференция "Селските райони имат бъдеще" в Тирол, Австрия.

МОСКВА - Русия чества Деня на победата на съветския народ във Великата отечествена война с военни паради в 25 града. Навършват се 70 години от освобождаването от съветската армия на гр. Севастопол на полуостров Крим. Възможно е след като приеме парада на Червения площад, президентът Владимир Путин да замине за тържествата в Крим.

КИЕВ - Денят на победата ще бъде отбелязан с шествие с участие на военна техника и полагане на венци пред Гроба на незнайния воин, но няма да има военнен парад.

ВАРШАВА - Петро Порошенко, смятан за фаворит на предстоящите президентски избори в Украйна, ще се срещне с полския президент Бронислав Коморовски.

ТАЛИН - Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен ще говори в Талинския университет.

ЩРАЛЗУНД, Германия - Среща на президента на Франция Франсоа Оланд и германския канцлер Ангела Меркел, посветена на положението в Украйна и предстоящите европейски избори.

ВАРШАВА - Председателят на ЕК Жозе Барозу ще участва в тържества по случай десетгодишнината от влизането на Полша в ЕС. Барозу ще говори в Европейския колеж в Натолин, Варшава, по случай Деня на Европа. Барозу ще се срещне и с полския премиер Доналд Туск.

ФЛОРЕНЦИЯ - Дебати с участието на четирима от кандидатите за поста председател на ЕК - Жан-Клод Юнкер, Мартин Шулц, Жозе Бове, Ги де Верхофстат.

ВАТИКАНА - Папа Франциск ще приеме генералния секретар на ООН Бан Ки-мун и ръководители на агенции на световната организация.

АБИДЖАН - Френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан пристига на посещение в Кот Д'Ивоар и след това в сенегал, за да обсъди реорганизация на френските военни сили в региона.

ДАКАР - Среща на шефовете на мисиите на ООН за поддържане на мира в Западна Африка (Мали, Кот Д'Ивоар и Гвинея-Бисау).

БЕЛГРАД - Словашкият вицепремиер и министър на външните работи Мирослав Лайчак пристига на двудневно официално посещение в Сърбия. Днес той ще разговаря с президента Томислав Николич и с първия вицепремиер и външен министър Ивица Дачич.

БУКУРЕЩ - Среща на страните от Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ), насрочена от румънското председателство.

о-в КРИТ - На гръцкия остров Крит ще се състои форум на тема: "Свети Кирил и Методий: Защитниците на Европа", организиран от Православната академия на о-в Крит.

КЛУЖ, Румъния - Открива се фабрика на германския концерн "Бош".

ДЕН НА ЕВРОПА (Празник на Европейските общности).
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg