EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Предстоящи събития

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития

mail08:17 | 12.12.2013прегледи 843 коментарикоментари 0


ПЕКИН - Делегация на Народното събрание, водена от председателя на парламента Михаил Миков, пристига на официално посещение в Китай до 17 декември. В нейния състав влизат лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов и заместник-министърът на земеделието Явор Гечев. Днес българската делегация ще посети търговската столица на Югозападен Китай Чунцин, където Михаил Миков ще открие бизнес форум.

БРЮКСЕЛ - Заседание на европейските министри, отговарящи за енергетиката, които ще обсъдят възобновяемите енергийни източници.

- Българският министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще участва в среща на еврокомисаря по енергийните въпроси Гюнтер Йотингер с ресорни министри на държавите, през които ще преминава "Южен поток".

- Среща на министрите на външните работи на страните от Европейския съюз, която ще бъде посветена на въпроси в областта на сътрудничеството и развитието и по-конкретно на програмата на ЕС за устойчивото развитие и изкореняването на бедността през периода след 2015 г.


- Украинска делегация начело с първия вицепремиер Серхий Арбузов пристига на посещение, за да обсъди въпроси, свързани с подготвяното споразумение за асоцииране с ЕС.

СТРАСБУРГ - Завършва последната за тази година пленарна сесия на Европейския парламент. Очаква се той да приеме резолюция за Украйна и да обсъди ситуацията в Централноафриканската република.

КИЕВ - Литовският министър на външните работи Линас Линкевичус, чиято страна е ротационен председател на Европейския съюз, пристига в Украйна в опит да помогне за уреждане на политическата криза на фона на продължаващите протести на прозападната опозиция, които навлизат в третата си седмица.

МОСКВА - Руският президент Владимир Путин ще отправи годишното си послание към Федералното събрание (двете камари на парламента) навръх 20-ата годишнина от приемането на конституцията на страната.

ВИЕНА - Продължават разговорите при закрити врата между представители на групата 5 плюс 1 и Иран по детайлите около прилагането на временното споразумение за иранската ядрена програма, договорено миналия месец в Женева (първоначално бе предвидено срещата да бъде само в понеделник и вторник).

БЕРЛИН - Завършва вътрешнопартийният референдум на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) за одобряване на коалиционното споразумение с християндемократите на канцлера Ангела Меркел.

ЛОНДОН - Новият ирански шарже д'афер пристига на двудневно посещение във Великобритания като признак за подобряването на двустранните отношения.

МАРСИЛИЯ - Френски съд ще разгледа исканията на Русия и Украйна за екстрадиране на казахстанския олигарх и опозиционер Мухтар Аблязов.

ВАТИКАНА - Папа Франциск ще представи първото си послание за мир.

ЖЕНЕВА - Международната асоциация за въздушен транспорт (МАВТ - IATA) излиза с оценка за ситуацията в сектора в момента и прогноза за 2014 година.

ЛИСАБОН - Тройката кредитори ЕС-ЕЦБ-МВФ, която е в Португалия от 4 декември, ще се срещне с депутати след разговорите със социалните партньори.

ЛЮБЛЯНА - Днес или утре ще бъдат публикувани резултатите от тестовете за издръжливост на словенските банки, осъществявани под контрола на ЕС. Тези проверки са определящи за това дали страната член на еврозоната ще има нужда от европейски спасителен план.

ЕРЕВАН - Министърът на външните работи на Турция Ахмет Давутоглу ще присъства на среща на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС).

ИСТАНБУЛ - Церемония в университета "Богазичи" за връчването на титлата почетен доктор на Вселенския патриарх Вартоломей Първи и на Исмаил Бешикчи, анализатор и специалист по кюрдския проблем.

ЕРУСАЛИМ - Държавният секретар на САЩ Джон Кери пристига на поредното си посещение в Израел и палестинските територии - по-малко от седмица след предишната си визита.

ЗЕНТЕН, Либия - Започва съдебен процес срещу сина на покойния либийски ръководител Муамар Кадафи Сейф ал Ислам по обвинение в "посегателство срещу националната сигурност".

НАЙРОБИ - Кения отбелязва 50-ата годишнина от своята независимост от Великобритания.

БРАЗИЛИЯ - Френският президент Франсоа Оланд пристига на посещение в Бразилия (и утре), придружен от осем министри, сред които този на външните работи Лоран Фабиюс.

КАНБЕРА - Австралийското правосъдие ще се произнесе дали разрешава хомосексуалните бракове.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg