EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събития, 9 септември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития, 9 септември

mail08:42 | 09.09.2013прегледи 527 коментарикоментари 0


ПЕКИН - Министър-председателят Пламен Орешарски пристига на работно посещение в Китай (до 12 септември). В рамките на визитата българският премиер ще се срещне с китайския си колега Ли Къцян и ще участва в "Годишната среща на новите шампиони", известна още като "Летният Давос", която се провежда тази година в град Далиен. В българската делегация са включени още вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева и министърът на земеделието и храните Димитър Греков.

БРЮКСЕЛ - Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев ще се срещне с европейския комисар по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом. Двамата ще обсъдят бежанския поток от Сирия към България и реформите в МВР.

СТРАСБУРГ - Пленарна сесия на Европейския парламент (до 12 септември). Днес евродепутатите ще обсъдят общия енергиен пазар в ЕС и енергийната ефективност.

МОСКВА - Руският министър на външните работи Сергей Лавров ще се срещне със сирийския си колега Уалид ал Муалем.

- Властите в Москва са разрешили тази вечер да се състои митинг на опозиционния лидер Алексей Навални, неуспешен кандидат на вчерашните избори за кмет на руската столица.

ЛОНДОН - Държавният секретар на САЩ Джон Кери ще обсъди сирийския въпрос с британския министър на външните работи Уилям Хейг.

ВАШИНГТОН - Президентът на САЩ Барак Обама ще даде интервюта за шест американски телевизии, за да обясни позицията си за Сирия. Обама освен това ще приеме в Белия дом сенатори републиканци на фона на своите опити да убеди Конгреса, който се събира днес на сесия след края на лятната ваканция, да подкрепи военна операция срещу сирийския режим.

ОСЛО - Парламентарни избори в Норвегия, фаворит в които е консервативната опозиция. Очаква се тя да състави коалиционно правителство с участието на антиимигрантската популистка десница.

ЖЕНЕВА - 24-а сесия на на Съвета на ООН за човешките права (до 27 септември).

- Заседание на Генералния съвет на Световната търговска организация (СТО), на което се очаква да направи програмно изявление новият генерален директор на СТО Роберту Азеведу.

ВИЕНА - Управителният съвет на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) се събира на среща (до 13 септември).

ТАШКЕНТ - Посещение на китайския президент Си Цзинпин в Узбекистан (и утре).

ИСЛАМАБАД - Новият президент на Пакистан Мамнун Хусейн ще положи клетва.

ПХЕНЯН - Национален празник на Северна Корея - 65 години от провъзгласяването на Корейската народнодемократична република.

ХАВАНА - Очаква се възобновяване на мирните преговори между бунтовниците от ФАРК и правителството на Колумбия

АТИНА - Посредникът на ООН в спора за името между Македония и Гърция Матю Нимиц пристига на посещение в Атина, където ще се срещне с гръцкия външен министър Евангелос Венизелос.

БУКУРЕЩ - Започва делото "Манхатън" срещу сирийския бизнесмен Омар Хайсам и негов брат по обвинения в присвояване на средства в размер на близо 20 млн. евро.
- Родители организират митинг с искане за решаване на проблема с бездомните кучета в Румъния, след като четиригодишно дете беше разкъсано от глутница кучета в букурещки парк миналата седмица.

ТИРАНА - Учредително заседание на албанския парламент, съставен след парламентарните избори на 23 юни, спечелени от левицата.

ЗАГРЕБ - Посещение на украинския външен министър Леонид Кожара в Хърватия.

СВЕТОВЕН ДЕН НА КРАСОТАТА
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg