EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събития, 5 юни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития, 5 юни

mail09:15 | 05.06.2013прегледи 415 коментарикоментари 0


Истанбул/Анкара - Продължават антиправителствените протести в Турция. Вицепремиерът Бюлент Арънч ще се срещне с представители на гражданска инициатива, създадена в защита на площад Таксим.
- Конфедерацията на синдикатите на държавните служители в Турция /КЕСК/ обяви стачка в знак на протест срещу използването на сила за потушаване на антиправителствените демонстрации. Още няколко синдикални организации се присъединиха към обявената стачка. Очаква се стотици хиляди работещи да се включат в протеста.
- Премиерът Реджеп Тайип Ердоган продължава обиколката си в Северна Африка, включваща Мароко, Алжир и Тунис.

Брюксел - Втори и последен ден от срещата на министрите на отбраната на страните от НАТО, в която участва и министър Ангел Найденов. Основна тема днес е Афганистан.
- ЕК ще представи план за засилване на борбата с контрабандата на цигари в ЕС.
- Европейската комисия ще даде зелена светлина на Латвия да стане 18-ата страна член на еврозоната от началото на идната година.
- Среща на испанския премиер Мариано Рахой и на испански министри с председателя на ЕК Жозе Барозу и президента на ЕС Херман ван Ромпой.

Женева - Тристранна среща на представители на Русия, САЩ и ООН за обсъждане на формата на конференцията за намиране на решение на сирийския конфликт.
- Открива се 102-а сесия на Международната конференция на труда.

Париж - Президентът Франсоа Оланд ще бъде домакин на обед с осем африкански държавни ръководители (Мавритания, Мали, Буркина Фасо, Бенин, Кот д'Ивоар, Нигер, Чад и Сенегал) и членове на журито за наградите "Феликс Уфуе-Боани". Следобед в ЮНЕСКО Оланд ще получи наградата "Феликс Уфуе-Боани".

Москва - Руският президент Владимир Путин ще открие 30-ата международна конференция на правоохранителни органи за борба с трафика на наркотици.

Найпидау - Близо 900 делегати от над 50 страни ще участват в работата на откриващия се днес в столицата на Мианма Световен икономически форум за Източна Азия.

Букурещ - Посещение в Румъния на председателя на турския парламент Джемил Чичек.

Любляна - Присъда по делото за корупция във връзка с договор с финландската компания "Патриа" за покупка на бронирани коли, в който главният обвиняем е бившият премиер Янез Янша.

Варшава - Официално посещение на румънския премиер Виктор Понта.

Световен ден за опазване на околната среда
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161