EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събития, 5 февруари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития, 5 февруари

mail08:49 | 05.02.2013прегледи 636 коментарикоментари 0


Брюксел - Започва международна среща, посветена на бъдещето на Мали, с домакин дипломат номер едно на ЕС Катрин Аштън. Участват представители на големите международни организации като ООН, Африканския съюз, Икономическата общност на западноафриканските държави и др.
- Синдикатите на чиновниците в ЕС са отправили предупреждение за стачка днес, два дни преди срещата на върха, посветена на бюджета за 2014-2020 година, в знак на протест срещу плановете за намаляване на заплатите на служителите.
- Европейската комисия ще представи промени в законите против прането на пари и финансирането на тероризма. Комисията ще предложи и директива, укрепваща защитата на еврото и други валути от фалшификатори.

Страсбург - Френският президент Франсоа Оланд ще произнесе в Европарламента реч, в която ще изрази виждането си за Европа, два дни преди срещата на високо равнище на ЕС, посветена на бюджета на Общността, чието приемане се очертава като твърде
трудно.

Париж - Френският министър на икономиката Пиер Московиси ще разговаря с германския си колега Филип Рьослер в навечерието на срещата между френския президент Франсоа Оланд и германския канцлер Ангела Меркел, чиято цел е да се подготви срещата на високо равнище на ЕС в края на седмицата.

Лондон - Депутатите в Камарата на общините /долната камара на британския парламент/ ще гласуват законопроект за узаконяване на еднополовите бракове.
- Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън ще се срещне с британския премиер Дейвид Камерън.

Осло - Президентът на Афганистан Хамид Карзай ще се срещне с норвежкия премиер Йенс Столтенберг и ще бъде приет от крал Харалд Пети.

Ерусалим - 19-ият Кнесет /парламента/ на Израел се събира на първата си сесия след изборите на 22 януари. Премиерът Бенямин Нетаняху продължава консултациите за сформиране на нова правителствена коалиция.

Тбилиси - Грузинският премиер Бидзина Иванишвили ще направи преглед на първите 100 дни от работата на неговото правителство.


Букурещ - Очаква се Върховният съвет за национална отбрана на Румъния да вземе решение относно евентуално участие на страната в миротворческа мисия в Мали.

Будапеща - Посещение на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган в Унгария в рамките на обиколка в Централна Европа, която ще включва и Словакия.

Истанбул - Работно посещение на генералния секретар на Съвета на Европа Торбьорн Ягланд, който ще говори за свободата на изразяване и на медиите в Турция. Ягланд ще има и двустранни срещи с президента Абдуллах Гюл и с министъра на правосъдието
Садуллах Ергин.
- Посещение на министъра на вътрешните работи на Германия Ханс-Петер Фридрих.
- Продължава посещението на президента на Сърбия Томислав Николич в Турция.

Атина - Продължават стачките на моряците и протестите на фермерите в Гърция.

Любляна - Демократичната партия на пенсионерите (ДеСУС) трябва да обяви дали продължава да подкрепя десноцентристкото коалиционно правителство.

Ден на безопасен интернет.

Снимка: Европейски парламент


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161