EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Предстоящи събития, 5 ноември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития, 5 ноември

mail10:15 | 05.11.2013прегледи 599 коментарикоментари 0


БРАТИСЛАВА - Започва официално двудневно посещение на президента Росен Плевнелиев в Словакия.

БРЮКСЕЛ - Председателят на ДПС Лютви Местан ще бъде на посещение в Брюксел. Програмата на неговото посещение предвижда срещи в Европейския парламент и в Европейската комисия.
- Очаква се на междуправителствена конференция ЕС-Турция за присъединяването на Турция към Европейския съюз да бъде отворена глава 22 от преговорите за присъединяване, отнасяща се до регионална политика.
- Европейската комисия публикува есенните си прогнози за икономическото развитие на европейските страни в периода 2013-2015 година.
- Пресконференция на еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер относно държавната намеса на пазарите на електроенергия.

ЖЕНЕВА - Представители на страните постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН и международният пратеник Лахдар Брахими ще обсъждат перспективите за свикване на международна мирна конференция за Сирия "Женева-2".

ВАРШАВА/ЛАСК - Държавният секретар на САЩ Джон Кери ще се срещне с премиера на Полша Доналд Туск и с министрите на външните работи и на отбраната.

МОСКВА - Руският министър на външните работи Сергей Лавров ще се срещне с новозеландския си колега Мъри Маккъли.

ПАРИЖ - Очаква се да бъдат репатрирани тленните останки на двамата репортери от "Радио Франс ентернасионал", убити в Мали.
- Френският президент Франсоа Оланд ще се срещне с колегата си от Тунис Монсеф Марзуки. Марзуки ще участва и в откриването на 37-ата сесия на генералната конференция на ЮНЕСКО, която се очаква да преизбере официално на 12 ноември Ирина Бокова за генерален директор на организацията.
- Френският министър на външните работи Лоран Фабиюс ще се срещне с иранския си колега Джавад Зариф.
- Студентски и ученически организации призовават за нови протести срещу експулсирането на ученици нелегални имигранти.

ЛОНДОН - Южнокорейският президент Пак Гън-хе започва тридневно държавно посещение във Великобритания, по време на което тя ще се срещне с кралица Елизабет Втора днес и с премиера Дейвид Камерън утре.

НЮ ЙОРК/ДЕТРОЙТ - Кметски избори.

АШХАБАД - Президентът на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов приема президента на Беларус Александър Лукашенко, с когото ще обсъдят икономическото сътрудничество между двете страни.

ХЕЛЗИНКИ - Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган ще бъде на посещения във Финландия, Швеция и Полша.

ПРИЩИНА - Мисията наблюдатели на ЕС ще представи предварителен доклад за състоялите се в неделя местни избори в Косово.

БЕЛГРАД - Главният прокурор на Хагския трибунал Серж Брамерц, който е на посещение в Белград във връзка с редовния доклад за сътрудничеството на Сърбия с трибунала, ще се срещне с премиера Ивица Дачич.
- Бившият директор на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан, който прие да стане съветник на сръбското правителство, пристига в Белград, за да обсъди със сръбските власти мерки за оздравяване на сръбската икономика.
- Сръбската информационна агенция Танюг отбелязва днес 70 години от основаването си.

АТИНА - Тройката международни кредитори на Гърция възобновяват преговорите с ръководителите на страната, които се надяват на нов транш от един милиард евро.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg